АКТУАЛЬНО

Знайшли мертвим голову PDZ Роберта Зеленка, втікача з справи про контракти на постачання озброєнь для України

В Чехії знайшли мертвим Роберта Зеленка, голову ради директорів кредитної спілки PDZ, який був замішаний у справі про контракт на постачання озброєнь між українським Міноборони та компанією “Львівський арсенал”.

Інцидент стався ще 8 червня. Напередодні зникнення, поліція оголосила Зеленка в розшук, зазначаючи, що він може знаходитись у небезпеці через свої психологічні проблеми та тривожні стани.

Раніше він очолював PDZ, через яку кошти від Міноборони України отримувала компанія WDG promet, пов’язана з Дзвінком Зубаком, хорватським торговцем зброєю. Гроші, призначені на закупівлю боєприпасів для ЗСУ, пізніше були виведені з PDZ у вигляді готівки.

27 січня співробітники Служби безпеки України прийшли з обшуками до чиновників Міноборони та менеджерів “Львівського арсеналу”

СБУ за сприяння Міністерства оборони викрила схему розкрадання державних коштів під час закупівлі боєприпасів для ЗСУ.

За матеріалами справи, п’ятьом фігурантам оголосили підозру за ч. 5 ст. 191 ККУ (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені організованою групою). Їм загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Одного з підозрюваних, а саме ексочільника департаменту Міноборони Олександра Лієва, затримали під час спроби виїхати за кордон. 

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ