АКТУАЛЬНО

Антисемітизм Ілона Маска: Відомі рекламодавці відмовляються від X (раніше Twitter)

Ілон Маск та його соціальна мережа X (раніше Twitter) опинились під прицілом антисемітизму та розміщення рекламних постів поряд із пронацистськими дописами, що призвело до рішення провідних компаній призупинити рекламні контракти з цією платформою.

Компанії, які вже взяли участь у зупинці реклами на X, включають Warner Brothers Discovery, Paramount і Lionsgate. Ці кроки вже призвели до великого втрати для соцмережі, зокрема, від компанії Apple, яка припинила будь-яку співпрацю із соціальною мережею.

Перший крок зняття реклами взяла корпорація IBM, яка реагує на звинувачення в пронацистських постах та ненависті. Виконавчий директор X Лінда Яккаріно стверджує, що платформа приділяє велику увагу боротьбі з антисемітизмом та дискримінацією.

Спричинено цей скандал був твіт Ілона Маска, у якому він висловив підтримку заявам, що “спільноти євреїв поширюють ненависть до білих людей”. Це викликало обурення в Інтернеті та звинувачення у антисемітизмі, на що Маск спробував відповісти, заперечуючи антисемітизм та вказавши, що його твердження – правда.

Попри ствердження компанії X про сильний контроль за безпекою бренду, рекламодавці та громадські групи вказують на зростання рівня екстремізму та мови ворожнечі під керівництвом Маска.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ