АКТУАЛЬНО

Арахамія висуває ініціативу: військові навчання для депутатів як стимул для національного патріотизму українців

Глава фракції “Слуга народу” Давід Арахамія висунув ідею проведення військових навчань для народних депутатів та держслужбовців з метою стимулювання національного патріотизму та викликання у народу впевненості в невідомих ситуаціях. Він висловив цю пропозицію під час обговорення теми “2024: сценарії для країни”.

Арахамія вважає, що депутати та чиновники повинні проходити військові тренування на рівні з іншими громадянами, проте для них ці навчання можуть бути організовані у частковому режимі. Він підкреслив важливість пояснення процесу мобілізації громадян, оскільки багато людей помиляються, вважаючи, що отримавши повістку та пройшовши медичний огляд, вони одразу ж направляються на фронт без належної підготовки.

Для уточнення цього питання, за словами Арахамії, важливо, щоб чиновники та депутати пройшли військовий навчальний курс, що, йому вважається, сприятиме зрозумінню цього процесу громадянами.

Важливим етапом розгляду цього питання в Українському парламенті стало також заявлення народного депутата та заступника голови оборонного комітету Єгора Чернєва щодо розгляду можливості введення загальної військової служби для громадян до 25 років.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ