АКТУАЛЬНО

Азійські фондові ринки піднялися після рекордного приросту акцій у США

Азійські ринки продемонстрували позитивну динаміку, відновившись після нічного сплеску на Уолл-стріт, де акції зафіксували найбільший денний приріст з листопада 2022 року. Як повідомляє газета Financial Times, ця позитивна тенденція в Азії стала результатом спокійнішого сприйняття економічних ризиків, після зниження кількості заявок на допомогу з безробіття в США.

Японський індекс Topix закрився з підйомом на 1%, в той час як південнокорейський Kospi і гонконгський Hang Seng виросли приблизно на 1,5% у п’ятницю. Тайваньський індекс TWSE показав найбільший приріст, закрившись на 2,9% вище, що стало наслідком сильного ринку акцій напівпровідникових компаній, зокрема виробника мікросхем TSMC.

У четвер американські акції здивували інвесторів найбільшим денним приростом з листопада 2022 року, коли зниження кількості заявок на допомогу з безробіття допомогло заспокоїти побоювання щодо можливого економічного сповільнення. Індекс S&P 500 зріс на 2,3%, відзначивши свій найкращий день майже за 21 місяць, а технологічний Nasdaq Composite додав 2,9% — найбільший денний приріст з лютого. Ці зміни допомогли частково компенсувати втрати, завдані різким розпродажем на ринку цього тижня.

Японські ринки також відзначилися зростанням: індекси Topix і Nikkei 225 піднялися на приблизно 1% у п’ятницю. Єна, яка стала фактором зниження акцій Токіо в понеділок після підвищення ставки Банку Японії, залишалася стабільною на рівні близько 147 єн за долар.

Однак, нагадаємо, що протягом останніх трьох тижнів глобальні фондові ринки втратили близько 6,4 трильйона доларів. Падіння, яке відбулося в понеділок, вразило навіть найбільш досвідчених трейдерів. Індекс Nikkei 225 зріс після найсильнішого одноденного падіння з 1987 року, а ф’ючерси на S&P 500 піднялися на 1,3%. Тим не менш, через кілька хвилин після відкриття американських ринків акції на індексі S&P 500 показали значний спад, підкреслюючи продовження волатильності на фінансових ринках.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ