АКТУАЛЬНО

Боррель “не бачить світла в кінці тунелю” в війні України з Росією

Очільник зовнішньополітичної служби Європейського Союзу (ЄС) Жозеп Боррель висловив серйозну турботу щодо триваючої війни в Україні, наголосивши, що не бачиться жодних ознак завершення конфлікту.

Попри введені ЄС санкції проти Росії, які призвели до значного послаблення її військової машини, війна на сході України триває, а її інтенсивність навіть зростає. “Ми не бачимо світла в кінці тунелю”, – підкреслив Боррель.

Під час виступу на транспортному інвестиційному форумі ЄС-Центральна Азія він зазначив, що ця війна є яскравим нагадуванням про критичну важливість спільного захисту основних принципів Організації Об’єднаних Націй (ООН), який є найкращим способом забезпечити мир і безпеку у світі.

Боррель підкреслив, що суверенітет, незалежність і територіальна цілісність кожної країни мають бути незаперечними. Він також попередив про небезпеку повернення до світу, де “сила має право”, і закликав уникати ситуацій, коли могутні країни можуть односторонньо змінювати кордони.

Незважаючи на введені санкції проти Росії, Боррель визнав, що війна в Україні продовжується, а її інтенсивність навіть зростає.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ