АКТУАЛЬНО

Боррель заявив, що Росія використовує кризу на Близькому Сході

Росія шукає свою вигоду у війнах в Україні та на Близькому Сході. Про це перед початком зустрічі Ради міністрів ЄС із закордонних справ у Люксембурзі заявив Верховний представник ЄС Жозеп Боррель.

“Українська війна і ця війна на Близькому Сході мають різні причини, але обидві вони спричиняють шокові хвилі в усьому світі, і, ймовірно, Росія має вигоду з цієї ситуації”, – зазначив Боррель.

На його думку, міністри закордонних справ ЄС мають обговорити шляхи продовження мирного політичного процесу на Близькому Сході, оскільки палестинське питання не може вирішитися саме по собі і потребує міжнародних зусиль та ініціатив, включно з тими, які обговорювалися на Генеральній Асамблеї ООН.

Боррель повідомив, що першим питанням, яке розглянуть міністри на зустрічі Ради міністрів ЄС із закордонних справ, буде прискорення постачання європейської гуманітарної допомоги населенню сектору Газа.

“І Україна. Ми не повинні забувати і про Україну. Там тривають бої. Ця тема також буде на порядку денному”, – сказав Високий представник ЄС.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ