АКТУАЛЬНО

Борис Джонсон запевняв Путіна, що Україна не вступить до НАТО, – нові дані з книги Боба Вудворда

Колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон нібито намагався запевнити президента Росії Володимира Путіна у тому, що Україна не стане членом НАТО в найближчому майбутньому. Ці заяви з’явилися в книзі американського журналіста Боба Вудворда «Війна», яка викликала широкий резонанс у медіа.

«Британський прем’єр-міністр звернувся до Путіна в телефонній розмові восени 2021 року, сказавши йому: «У тебе немає причин вторгатися на Україну. Україна нізащо не вступить до НАТО найближчим часом», – наводить газета уривок із книги.

Російський лідер, за даними Вудворда, поцікавився, про який термін ідеться. Джонсон відповів: «Реальність така, що Україна не вступить у найближчому майбутньому».

Як стверджує журналіст, Джонсон вважав, що Путін нібито хотів, щоб західні лідери відкрито заявили про це. Крім того, колишній прем’єр Британії вважав, що публічні заяви про те, що двері альянсу закриті для нових членів, стали б «визнанням поразки».

Вудворд заявляє, що телефонна розмова з російським лідером відбулася після саміту «великої двадцятки», що відбувся в жовтні 2021 року, коли Джонсон та інші лідери, включно з президентом Франції Еммануелем Макроном, канцлером Німеччини Ангелою Меркель та її майбутнім наступником Олафом Шольцем, нібито отримали інформацію від американського президента Джо Байдена про перекидання російських військ на кордон.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ