АКТУАЛЬНО

Британська радіохвильова зброя «вбивця дронів» під загрозою через лейбористів

Нова британська радіохвильова зброя, відома як «вбивця дронів», опинилася під загрозою через політичні рішення лейбористів. Як повідомляє The Guardian, плани уряду Торі щодо збільшення витрат на оборону до 2,5% від ВВП до 2030 року були скасовані після того, як лейбористи здобули контроль над урядом. Це викликало непередбачені наслідки для ключових оборонних проектів, включаючи розробку нової радіочастотної зброї від компанії Thales.

Про це пише Guardian.

Міністерство оборони було на межі підписання контракту на поставку близько 15 одиниць радіочастотної зброї спрямованої енергії від оборонної компанії Thales.

Технологія, яка все ще перебуває в розробці, дає змогу солдатам стріляти радіохвилями, щоб вивести з ладу ворожу електроніку і навіть збити рій дронів. Постачання зброї очікувалося 2026 року, і міністри-торі хотіли передати частину її Україні. Але, як повідомляє Telegraph, майбутнє проєкту тепер під питанням, після того як лейбористський уряд відмовився від графіка торі щодо збільшення витрат на оборону.

Очікується, що кожен екземпляр радіохвильової зброї коштуватиме близько 10 мільйонів фунтів стерлінгів, що відносно небагато, враховуючи інші цифри військових витрат. Повідомляється, що дослідний зразок уже проходить випробування. Британські військові вважають, що ця технологія здатна «змінювати правила гри».

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ