АКТУАЛЬНО

Ціни на сало в Україні продовжують зростати: чому улюблений продукт українців дорожчає

Згідно з даними Державної служби статистики України, ціни на сало, один із найпопулярніших продуктів серед українців, продовжують збільшуватися. У вересні 2023 року середня споживча ціна на сало зросла на 0,8% і становила 167,33 грн за кілограм, порівняно з 166,03 грн у серпні. У порівнянні з вереснем 2022 року, ціна на сало збільшилася на 11,8%, коли вона становила 149,67 грн за кілограм.

Однак, слід зазначити, що ситуація не така “яскрава”, як здається. За даними економічного порталу Minfin, ціни на сало в супермаркетах мережі “Megamarket” і “Novus” відрізняються істотно. За 1 кілограм сала в мережі “Megamarket” ціна становить 189,00 грн, тоді як у “Novus” вона сягає 319,00 грн. Таким чином, середня ціна на сало на кінець жовтня становить 254,00 грн.

Сало – це продукт, який традиційно популярний в українській кухні, і його збільшення цін може вплинути на бюджети сімей. Експерти зазначають, що причини зростання цін на сало можуть бути різноманітними, включно з інфляцією та змінами на ринку сільського господарства.

Слід зазначити, що дані про ціни наведено без урахування тимчасово окупованих територій і зон військових дій. Українці стежать за динамікою цін на продукти і сподіваються, що ціни на сало стабілізуються в майбутньому.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ