АКТУАЛЬНО

Дані ООН: У 2023 році Судан очолив список країн з найбільшою кількістю голодуючих

Згідно з даними ФАО, у 2023 році Судан став лідером за кількістю людей, які потрапили в гостру нестачу їжі — 20,3 мільйона. Головною причиною цього є продовжені збройні конфлікти, які підривають продовольчу безпеку.

Екс-прем’єр-міністр Судану Абдалла Хамдок, у коментарі для видання The Guardian, відзначив, що ситуація вкрай тяжка, із 25 мільйонами людей, що страждають від голоду, що становить понад половину населення. Збройні конфлікти обмежили доступ місцевих фермерів до земель та перешкодили переміщенню худоби, а також призвели до руйнування інфраструктури, що спричинило перебої в вирощуванні ключових культур, таких як сорго та просо. Це змусило країну значною мірою залежати від імпорту продовольства.

Директор з надзвичайних ситуацій ФАО, Рейн Полсен, підкреслив необхідність збільшення фінансової підтримки сільського господарства в Судані та забезпечення доступу фермерів до землі. Хоча суданці надалі потребують допомоги від інших країн, підтримка місцевої харчової промисловості є найбільш ефективним і стійким рішенням.

За даними Глобальної доповіді про продовольчі кризи, 281,6 мільйона людей у 59 країнах світу зіткнулися з гострою нестачею їжі, що є на 24 мільйони більше, ніж у попередньому році. Нестачу їжі спричиняють не лише збройні конфлікти, але й економічні труднощі та негода.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ