АКТУАЛЬНО

В Австрії через сильні дощі зруйновано дві дамби: кілька населених пунктів під водою

В Австрії ситуація з повенями стала критичною після того, як потужні та тривалі дощі призвели до прориву двох дамб. Внаслідок руйнування дамб затоплені кілька населених пунктів, що викликало значні проблеми для місцевих жителів і аварійних служб.

Про це інформує ORF.

Вказується, що найбільше від екстремальних погодних явищ постраждала Нижня Австрія. Внаслідок сильних повеней, під водою опинилися цілі населені пункти. Наразі погодна ситуація продовжує погіршуватися.

“За повідомленнями аварійних служб, прорвало перші дамби, зокрема в Гадерсдорфі та Поттенбрунні. Населення евакуйовується, деяким районам допомога доступна тільки з повітря”, – зазначає видання.

До рятувальних операцій в Нижній Австрії залучено близько 10 тисяч працівників аварійних служб. Вони рятують людей з дахів, відкачують воду з будинків і розчищають дороги від повалених дерев.

Канцлер Австрії Карл Негаммер додав, що для допомоги рятувальникам задіяно понад 2000 військовослужбовців.

“Ситуація залишається серйозною, а обстановка – особливо в Нижній Австрії – надзвичайно складна. Тисячі пожежників та інших екстрених служб борються з повенями. Сили з ліквідації наслідків стихії працюють дуже злагоджено, включаючи всі землі, а австрійські збройні сили вже залучили 2400 військовослужбовців”, – повідомив він у соцмережі Х (колишній Twitter).

Крім того, ORF інформує, що для надання допомоги задіяно армійські гелікоптери, які скидають мішки з піском для перекриття однієї з прорваних дамб.

Зазначається, що через повені затоплено близько 100 доріг, у тому числі федеральні траси та два автобани поблизу Відня – Південний (A2) і Західний (A1). У східному регіоні спостерігаються перебої в роботі громадського транспорту, включно із залізницею.

У Відні також частково не працюють дві гілки метро через підтоплення. Влада закликає мешканців уникати необов’язкових поїздок та прогулянок. У кількох школах учням дозволили не відвідувати заняття в понеділок.

За прогнозами синоптиків, сильні дощі на сході Австрії продовжуватимуться щонайменше до вівторка.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ