АКТУАЛЬНО

Леонід Кучма: Путін не погодиться на мирні переговори

Другий президент України, Леонід Кучма, в інтерв’ю The Guardian висловив переконання, що російський президент Володимир Путін не згодиться на мирні переговори щодо конфлікту в Україні. Політик також висловив свою думку щодо можливої одержимості Путіна Україною.

“Путін не може підписати документ, в якому буде сказано, що він не отримав того, чого хотів (в Україні – ред.). Йому доведеться це пояснювати російському народу. Він – лідер Росії”, – зазначив Кучма, вказуючи на те, що це стосується його політичного статусу та підтримки у власній країні.

Український політик також описав Путіна як “кар’єрного співробітника КДБ” і додав: “Це його професія, з усіма наслідками, що з неї випливають. Люди кажуть, що його одержимість Україною – це свого роду манія чи психічний розлад. Можливо, це правда.”

Кучма вказав на труднощі у проведенні мирних переговорів з Путіним, оцінюючи його психологічний стан та політичний облік. Зазначимо, що погляди Леоніда Кучми доповнюють аналіз російського опозиційного діяча Марка Фейгіна, який вважає, що Путін хоче нав’язати свої умови “миру”, включаючи нейтральний статус України та відмову від НАТО.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ