АКТУАЛЬНО

Парламентарі з Придністров’я звертаються до влади РФ з проханням “захисту”

Депутати “Придністровської Молдавської Республіки” ухвалили декларацію на з’їзді та вирішили звернутися до Ради Федерації та Держдуми Росії з проханням про “захист”.Депутати невизнаного Придністров'я вирішили звернутися до влади РФ за ''захистом''

Згідно з повідомленням Телеграм-каналу “ТСВ Придністров’я”, депутати різних рівнів прийняли резолюцію, в якій вказали на необхідність захищати Придністров’я в умовах зростаючого тиску з боку Молдови. Вони наголосили на значенні постійного проживання понад 220 тисяч громадян Росії в Придністров’ї та позитивного внеску російської миротворчості на Дністрі. Депутати також відзначили роль Росії як гаранта та посередника у переговорному процесі.

Парламентарі вирішили звернутися до Генсека ООН з проханням врахувати права придністровського народу, гарантовані міжнародними нормами, та припинити порушення прав і свобод громадян Придністров’я. Також було прийнято рішення звернутися до ОБСЄ з метою вплинути на керівництво Молдови для повернення до діалогу та цивілізованого вирішення конфлікту.

Крім того, депутати звернуться до Європарламенту для запобігання тиску Молдови та порушень прав придністровського народу. Планується також звернення до Міжпарламентської асамблеї СНД та учасників формату 5+2.

З декларації VII З’їзду народних депутатів видно, що Придністров’я рішуче захищатиме свою ідентичність та права народу незалежно від будь-якого тиску та шантажу. Їхня суверенітет є ключовою умовою для захисту основних прав та свобод, закріплених у міжнародному праві.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ