АКТУАЛЬНО

Що відбувається в Курській області

Українська воєнна розвідка розкрила деякі деталі подій на україно-російському кордоні, зокрема в Курській області. Офіційних коментарів щодо так званого “прориву” українських військ у цьому регіоні не було. Проте джерело в ГУР (Головному управлінні розвідки) повідомило NV, що бійці Російського добровольчого корпусу (РДК), які воюють у складі ЗСУ, не беруть участі в цих подіях.

Керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко заявив, що ситуація в Курській області виходить з-під контролю російських сил. Він відкинув твердження російських воєнкорів про нібито контрольованість ситуації, зазначивши, що росія не контролює кордон.

На російській стороні ситуацію подають по-іншому. Пропагандистські джерела повідомляли про нібито наступ ЗСУ на Гончарівку в Суджанському районі. Виконуючий обов’язки губернатора Курської області також заявив про “спробу прориву українських військ” у Суджанському та Коренівському районах. За даними російських телеграм-каналів, група українських диверсантів проникла в Курську область і вступила в бій із російськими прикордонниками та військовими.

За словами російських джерел, бої продовжуються, і противник намагається пробитися вглиб території з використанням бронетехніки. Водночас пропагандистські канали повідомляють про обстріли ЗСУ міста Суджа.

ФСБ Росії заявила про “озброєну провокацію” з боку українських військових на кордоні Курської області, зазначивши, що прикордонники спільно з підрозділами ЗС РФ вжили заходів щодо “відображення збройної агресії”. Проте деталі цієї заяви залишаються невідомими.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ