АКТУАЛЬНО

Європейська Комісія готується до початку переговорів про вступ України та Молдови до ЄС

Згідно з інформацією, опублікованою в Politico, Європейська Комісія планує опублікувати звіт про прогрес України та Молдови в процесі кандидатства на вступ до Європейського союзу 8 листопада. У цьому звіті Комісія має представити свої рекомендації щодо початку офіційних переговорів про можливість вступу цих країн до ЄС.

Згідно з джерелами, деякі західні країни, включно з Німеччиною, Францією, Іспанією та Португалією, активно тиснуть на необхідність проведення реформ у Євросоюзі. Вони також готуються розпочати офіційні переговори щодо вступу України та Молдови наступного місяця.

Зазначається, що у звіті буде сформульовано технічні застереження, які сторони повинні будуть виконати, перш ніж почнуться переговори. Вони стосуються різних аспектів, як-от створення незалежної судової системи, захист прав меншин і заходи щодо боротьби з корупцією.

Згідно з французькими чиновниками, ці застереження будуть великими і змістовними, а сам факт їх наявності може використовуватися для приховування важливих політичних наслідків під технічними деталями.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ