АКТУАЛЬНО

Хусити напали на танкер, що прямував з Росії

У Червоному морі відбулася атака єменських хуситів на два танкери, один з яких прямував із Росії до Китаю. Про це повідомляє Центральне командування ЗС США (CENTCOM), підкреслюючи серйозність ситуації в регіоні.

Згідно з інформацією, танкер MT Bentley I, під прапором Панами належить Ізраїлю. Він був атакований хуситами, які отримують підтримку від Ірану. Судно перевозило олію з Росії до Китаю. У атаці брали участь три надводні кораблі: одне безпілотне надводне судно (USV) та два невеликі човни. Пізніше на MT Bentley I була запущена протикорабельна балістична ракета з території Ємену, але поки що немає повідомлень про пошкодження чи поранення.

Хусити також атакували танкер MT Chios Lion, який транспортував сиру нафту під прапором Ліберії. Це судно належить Маршалловим островам і управляється Грецією, проте екіпаж не звертався за допомогою під час атаки.

Відповідаючи на загрози, сили CENTCOM протягом останньої доби знищили п’ять безпілотних літальних апаратів хуситів. Три з них були знищені над Червоним морем, а два — над районами Ємену. Ці дії були здійснені для захисту свободи судноплавства та підвищення безпеки міжнародних вод.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ