АКТУАЛЬНО

Колишнього російського льотчика Максима Кузьмінова, який перегнав в Україну вертоліт, застрелили з пістолета Макарова

Виконавці вбивства російського льотчика Максима Кузьмінова, який викрав гелікоптер Мі-8 в Україну, вистрілили в нього шість разів, а потім переїхали його тіло автомобілем, пише The New York Times із посиланням на джерела в цивільній гвардії Іспанії. На місці вбивства, за даними газети, залишилися гільзи від 9-мм патронів для пістолета Макарова.

На думку слідчих, ці гільзи є ключем до розгадки особи вбивць: це стандартні боєприпаси з колишнього комуністичного блоку.

“Це був чіткий сигнал”, – сказав високопоставлений чиновник Guardia Civil, іспанської поліції, яка курирує розслідування вбивства. – Я знайду тебе, я вб’ю тебе, я задавлю тебе і принижу”.

Як пише NYT, 13 лютого білий Hyundai Tucson в’їхав у гараж під будинком, де жив Максим Кузьмінов. Двоє чоловіків, які перебували в машині, прочекали Кузьмінова кілька годин, заявили співрозмовники видання. О 16:20 за місцевим часом він заїхав у гараж, вийшов з автомобіля, після чого його окликнули двоє чоловіків і відкрили вогонь. Автомобіль виконавців убивства було знайдено недалеко від місця події. За даними слідства, його було вкрадено.

Убивство було скоєно професіоналами, заявили в поліцейському управлінні Іспанії. Слідство поки не встановило, як убивці з’ясували місцезнаходження Кузьмінова. Однак, за словами високопоставлених українських чиновників, незадовго до смерті Максим Кузьмінов зв’язався зі своєю колишньою дівчиною, яка перебуває в Росії, і запросив її до Іспанії.

Співрозмовники NYT назвали його вчинок серйозною помилкою.

При цьому Максим Кузьмінов вів в Іспанії “нескромне життя”, катався на Мерседесі S-класу, відвідував бари.

За даними видання, за викрадення вертольота він отримав півмільйона доларів.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ