АКТУАЛЬНО

Міністр оборони Німеччини попереджає: Європі варто бути готовою до війни

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус висловив серйозну стурбованість з приводу можливості війни в Європі. В інтерв’ю телеканалу ZDF, він закликав німецьке суспільство до зміни свого менталітету, щоб бути готовим до такої загрози, особливо в контексті подій на Близькому Сході та в Україні.

Пісторіус стверджує, що Німеччина повинна вживати серйозних заходів для забезпечення своєї безпеки. Це, на його думку, включає як зміцнення німецьких збройних сил (Бундесверу), так і зміну суспільного менталітету. Він закликав німецьких громадян “звикнути до думки, що в Європі може виникнути загроза війни” і вважає, що країна повинна “стати придатною до війни”. Це викликає питання про те, як німецьке суспільство готується до потенційної військової загрози, і які зміни можуть відбутися в майбутньому.

Однак Пісторіус також наголосив на важливості запобігання подальшій ескалації конфліктів на Близькому Сході та в Україні. Німеччина, за його словами, зробить усе можливе, щоб запобігти погіршенню ситуації в цих регіонах.

Крім цього, міністр оборони відкинув звинувачення в тому, що федеральний уряд діє занадто повільно. Він зазначив, що було створено спеціальний фонд для фінансування Бундесверу на суму 100 мільярдів євро і внесено зміни до структури збройних сил. Пісторіус також визнав, що Бундесвер зазнавав труднощів протягом тривалого часу і що не все можна виправити за короткий період.

Незважаючи на складнощі, міністр Пісторіус висловив упевненість у майбутньому Німеччини. Він заявив, що до кінця десятиліття країна перебуватиме в зовсім іншому становищі та буде готова до вирішення викликів і загроз.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ