АКТУАЛЬНО

Мобілізація жінок в Україні: лише за бажанням та добровільно

Секретар Ради національної безпеки та оборони України, Олексій Данілов, розкрив деталі процесу мобілізації жінок у країні, наголошуючи, що цей захід буде базуватися виключно на добровільності та особистому бажанні жінок служити у військових частинах.

“Якщо та чи інша жінка має бажання служити, вона може добровільно звернутися до Центру комплектації, заповнити відповідні документи, пройти медичну комісію. Після цього вона може брати участь на рівні з чоловіками. Але це лише за бажаннями осіб жіночої статі”, – заявив Данілов в ефірі “Українського радіо”.

Ця ініціатива призначена для жінок, які воліють вступити до армії та долучитися до захисту країни. Важливою умовою залишається добровільність, і кожна жінка, яка вирішить долучитися до військової служби, матиме можливість це зробити за власним бажанням.

Раніше заступниця голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, Мар’яна Безугла, висловила пропозицію щодо мобілізації жінок. За її словами, українки, які виїхали після початку повномасштабного вторгнення Росії, мають також воювати на фронті, а не бути в Європі.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ