АКТУАЛЬНО

Мор риби у річці Сейм викликано викидами російського цукрового заводу

Забруднення води у річці Сейм та масовий мор риби стали наслідком викидів з російського цукрового заводу, розташованого у місті Тьоткіно. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час пресконференції.

«Російський цукровий завод скинув нечистоти у річку, що призвело до значного забруднення води у Сеймі», – зазначив Шмигаль, коментуючи екологічну ситуацію.

Мор риби в річці Сейм став тривожним сигналом про вплив органічних забруднюючих речовин, які надходять від виробничої діяльності заводу. За словами прем’єр-міністра, хоча забруднення поступово розчиняється і осідає, його наслідки вже відчули жителі прилеглих регіонів.

Наразі українські екологи та відповідні органи контролю відстежують ситуацію з рівнем забруднення річок. Шмигаль запевнив, що загрози для життя та здоров’я людей немає, так само як і для водозаборів у Чернігові на річці Десна та на Дніпрі у Києві. За словами прем’єра, заходи з аерації води, зокрема на Десні в районі переправи, уже дали позитивні результати, збільшивши рівень кисню у воді.

Зазначимо, що ситуація зі станом річки Десна у межах Чернігова поліпшилася 10 вересня, що дає підстави сподіватися на поступове відновлення екосистеми регіону після забруднення.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ