АКТУАЛЬНО

Ми – свідки наслідків глобальних Tech та IT революцій – Давид Сакварелідзе

Насправді все набагато складніше, ніж здається. Ми – свідки наслідків глобальних технологій та IT революцій.

IT- і Tech-промисловість змінює навіть ландшафт політики. Якщо уважно подивитись на середній вік топ-політиків Заходу та якість сьогоднішньої низькооплачуваної західної бюрократії, то легко зрозуміти, що щонайменше 20 років триває світовий тренд: політика та держслужба викликає відторгнення у молоді. “Брудно”, “фальшиво”, “мало платять”, “перебуваєш під лупою”, “немає особистого життя”. Зовсім не обов’язково закінчувати універ, щоб стати мільйонером, якщо голова працює і, наприклад, ти сильний у coding або маєш концепт крутого soft-а.

Що стосується місця військової індустрії в США, яка раніше завжди займала 1-2 місце, то IT/Tech революція перемістила її на 5-6. Відповідно і вплив лобі ВПК на політику. Почасти тому дедалі частіше бачимо конгресменів-ізоляціоністів, які обстоюють жахливі, насамперед, для США наративи. Слоган “Let’s make peace, not war” став найкращим описом доби. “Навіщо стріляти одне в одного, коли можна лаяти одне одного”.

Природно, що ліві конформісти, які звикли нічого не створювати й сильні у вигадуванні різноманітних квот і заборон, чудово зайняли порожнє місце, не гребуючи “брудною політикою”, так само як і не дуже успішні в освіті та інноваціях хлопці, які сховалися за державними привілеями та стабільністю в кабінетах старих державних приміщень.

Світова Західна політика спустошена. Тут більше немає великих ідей, смислів, ризиків і рішучості. Більше уваги приділяється “світовому потеплінню”, ЛГБТ правам і квотам, ніж питанням безпеки. Якщо подивитися на сучасне озброєння, то останні розробки датуються 90-ми.

Незважаючи на всю тяжкість ситуації, яка, на мою думку, буде тільки посилюватися, все одно дивлюся на те, що відбувається, як на шанс глобального перезавантаження Заходу і появу нових, готових діяти лідерів, які підуть на підвищення ставок до повної перемоги цивілізації над мороком. Іншого варіанту просто немає.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ