АКТУАЛЬНО

На виставці було презентовано штурмовий дрон який здатний ліквідувати ракети

На міжнародній виставці ADEX-2023 у Сеулі південнокорейська компанія KAL-ASD (Korean Air Aerospace Division) представила свій останній безпілотний дрон KUS-SX, призначений для атаки на ракетні об’єкти противника.

Згідно з офіційним представником KAL-ASD, KUS-SX класифікується як розвідувально-штурмовий безпілотний літальний апарат. Розробка KUS-SX розпочалася на початку 2023 року і була завершена всього за кілька місяців, завдяки унікальним технологіям компанії в галузі безпілотних літальних апаратів.

Безпілотник має довжину 2,5 метра і розмах крила 3 метри. KUS-SX здатний підніматися на висоту до 4500 метрів і залишатися в повітрі понад 9 годин. Його носова частина може бути оснащена боєголовкою або сенсорами для виконання розвідувальних місій.

Зазначимо, що Південна Корея надає активну підтримку Україні в боротьбі з російською військовою агресією. Раніше південнокорейські інженери представили балістичну ракету Hyunmoo-5, яку прозвали “ракетою-монстром”. Ця ракета здатна переносити одну з наймасивніших боєголовок у світі, вагою від 8 до 9 тонн. Вона розроблена для знищення підземних командних центрів, ракетно-ядерних баз та інших стратегічних об’єктів. На даний момент Hyunmoo-5 вважається найбільш ефективним засобом протидії можливим агресорам.

За словами високопоставленого чиновника з Південної Кореї, масове виробництво ракети Hyunmoo-5 розпочнеться до кінця поточного року на заводі Hanwha Aerospace в Пхені, з виробничою потужністю до 70 ракет на рік.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ