АКТУАЛЬНО

Непал здійснив історичний крок, реєструючи перші одностатеві шлюби в Південній Азії

Непал здійснив історичний крок, ставши першою країною Південної Азії, яка легалізувала одностатеві шлюби. Рам Бахадур (Майя) Гурунг, трансгендерна жінка у віці 36 років, та Сурендра Пандей, 26 років, який ідентифікує себе як чоловіка, офіційно зареєстрували свій шлюб в управлінні волості Дорді на заході Непалу в середу.

Ця важлива подія для консервативного суспільства свідчить про зміни в поглядах країни, яка раніше цього року визначила шлях до легалізації одностатевих шлюбів.

Молода пара, яка утримується відносинами протягом дев’яти років, уклала шлюб за індуїстськими обрядами у 2016 році в Катманду, але не мала офіційного свідоцтва про це. Спочатку їх відмовили в реєстрації, і їхні судові позови були відхилені, але цього тижня Міністерство внутрішніх справ внесло зміни, дозволяючи всім місцевим адміністраціям реєструвати одностатеві шлюби.

Слова колишнього депутата парламенту і активіста за права ЛГБТК+ Суніли Панти підкреслюють історичний характер цього досягнення, називаючи його перемогою сексуальних та гендерних меншин.

“Після 23 років боротьби ми досягли цього історичного досягнення, і нарешті Майя та Сурендра зареєстрували свій шлюб у місцевій адміністрації. Це було досить несподівано і принесло нам позитивний вітерець”, – сказав він.

Після реєстрації Панді заявив: “Ми обидва дуже щасливі. Як і всі інші в нашій громаді, також щасливі”.

Це правове рішення дозволить подружжю жити як будь-яка інша пара, отримувати та передавати майно, відкривати спільні банківські рахунки та інше.

В іншому регіоні, Естонія, стала першою країною Балтії, яка прийняла закон про легалізацію одностатевих шлюбів, отримавши підтримку 55 членів парламенту проти 34. Закон очікується набрати чинності з 1 січня 2024 року.

У світлі цих подій, Папа Римський Франциск висловив можливість благословити одностатеві шлюби, відповідаючи консервативним кардиналам, які закликали його підтвердити церковне вчення про гомосексуалізм. Франциск розглядає можливість таких благословень, не плутаючи їх із таїнством шлюбу.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ