АКТУАЛЬНО

Німеччина готується до війни, військовий план передбачає евакуацію та обов’язкову службу

Німецький уряд уклав новий військовий план, що передбачає можливу евакуацію населення та обов’язкову службу для призовників у разі війни.

Нова стратегія, названа “Рамкова директива щодо загальної оборони”, визначає низку заходів, які мають бути вжиті під час військових конфліктів.

Одним із ключових пунктів плану є повернення обов’язкової військової служби для призовників у разі виникнення війни. Також передбачено перекидання військ НАТО через всю країну на східний фланг, а також зобов’язання компаній виробляти товари тільки для потреб оборони.

У разі війни уряд може наказати термінову евакуацію з деяких районів країни, а підземні структури можуть використовуватися як тимчасові бункери для населення.

План також передбачає унормування розподілу їжі та зберігання продовольства в секретних місцях, а також резерву рису або бобових для забезпечення населення гарячим обідом на день.

Крім цього, поки Німеччина захищається, Бундестаг не буде розпускатися, а лікарні мають бути готові до раптового напливу пацієнтів. У разі війни служба зайнятості може також зобов’язати громадян віком 18 років і старше працювати на певних роботах.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус висловив думку, що країна має бути готовою до можливої війни, яка, за його словами, може виникнути навіть у 2029 році.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ