АКТУАЛЬНО

КНДР уперше провела ядерні навчання із застосуванням РСЗО калібру 600 міліметрів

Північнокорейські військові провели тактичні навчання, під час яких використовували реактивні системи залпового вогню калібру 600 мм. Ці дії є сигналом для США та Південної Кореї, які нещодавно завершили спільні військові навчання з використанням понад сотні бойових літаків на авіабазі “Кунсан” у Південній Кореї.

За повідомленням агентства KCNA, навчання проводилися під керівництвом лідера КНДР Кіма Чен Ина. Вони включали комбіновані тактичні маневри, що імітували ядерну контратаку з участю надвеликих реактивних артилеристів.

Під час військових маневрів підрозділ, обладнаний “надвеликими реактивними гарматами”, відкрив вогонь на ворога та успішно атакував ціль на відстані 352 км, що розташована на острові.

Північна Корея розглядає проведені навчання як попередження для США та Південної Кореї, які недавно здійснили об’єднані військові навчання з використанням понад сотні бойових літаків на авіабазі “Кунсан” у Південній Кореї. Згідно з повідомленнями північнокорейського агентства KCNA, ситуація на Корейському півострові в галузі безпеки перебуває під загрозою через безперервні провокації “ворожих сил”.

Надзвичайно важливим є також прийняття Північною Кореєю закону 9 вересня, що дозволяє використовувати ядерну зброю “у випадку загрози”. Згідно з текстом документу, КНДР застосовує ядерну зброю у разі неминучого нападу на її керівництво або для досягнення перемоги у війні.

Окрім цього, Північна Корея періодично здійснює запуск крилатих ракет у напрямку Східного або Жовтого морів, де бойові частини боєприпасу залишаються у воді. Ці дії викликають критику з боку Японії та Південної Кореї, які разом із США обговорюють плани дій стримування Північної Кореї, щоб уникнути “залишатися під прицілом” Пхеньяна.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ