АКТУАЛЬНО

Нові подробиці справи про смерть Меттью Перрі

Поліція Лос-Анджелеса оголосила про нові подробиці у справі про смерть актора Меттью Перрі, найбільш відомого за роль Чендлера Бінга у популярному серіалі “Друзі”. 54-річний актор помер від передозування наркотиків у жовтні минулого року, і тепер в справі виявлені п’ятеро обвинувачених.

Як заявили в пресслужбі поліції, розпочате в травні розслідування виявило “широку підпільну злочинну мережу” постачальників наркотиків, які у величезних кількостях поширювали кетамін.

Тіло 54-річного Перрі знайшли у нього вдома в Лос-Анджелесі в жовтні минулого року. Судово-медична експертиза виявила у крові актора високу концентрацію кетаміну – наркотичної речовини, обіг якої суворо контролюється державою, – передозування і призвело до смерті.

Свої проблеми із залежністю Меттью Перрі ніколи не приховував і завжди публічно про них розповідав. Незадовго до смерті він проходив курс інфузійної терапії кетаміном від тривоги і депресії. Однак виявлений у його крові рівень кетаміну був значно вищий, ніж передбачено в рамках терапії.

“Обвинувачені скористалися залежністю Перрі з метою особистого збагачення, – заявив у четвер прокурор США Мартін Естрада. – Вони знали, що для Перрі їхні дії становлять велику небезпеку, але все одно здійснили задумане”.

“Цікаво, скільки цей придурок заплатить?”

Троє обвинувачених, зокрема особистий помічник Перрі, вже визнали свою провину за звинуваченням у зберіганні наркотиків.

Двох інших – одного з лікарів кінозірки та наркодилерку, яку називають “королевою кетаміну”, – у четвер заарештували.

Прокурор також поділився подробицями того, як обвинувачені витягали з актора гроші.

Так, лікарі Сальвадор Пласенсія та Марк Чавес співпрацювали, щоб отримати кетамін, а помічник актора віддавав його безпосередньо Перрі. Пласенсія у своїх текстових повідомленнях колезі, згадуючи про Перрі, писав: “Цікаво, скільки цей придурок заплатить?”

З’ясувалося, що за два місяці ділки передали Перрі близько 20 флаконів кетаміну в обмін на 55 тис. доларів готівкою. Поліція вказує, що ампули коштували 12 доларів, але вони продавали їх Перрі по 2 тис. доларів за штуку.

Інша фігурантка справи – 42-річна Джасвін Сангха на прізвисько “королева кетаміну”.

Її звинувачують у продажі Перрі 50 ампул кетаміну приблизно за 11 тис. доларів готівкою протягом двох тижнів. Стверджують, що саме вона продала Перрі партію ліків, від якої він помер.

Evidence in plastic bags on a blonde wood floor

Автор фото,US District Court

Підпис до фото,Будинок Сангхи у Північному Голлівуді був “торговельним центром з продажу наркотиків”, стверджує прокурор Мартін Естрада

Після смерті Перрі “королева” зв’язалася з ділками і попросила видалити усі їхні повідомлення, але поліція в березні вийшла на її слід і домоглася дозволу на обшук.

У її будинку виявили велику кількість заборонених наркотиків: 80 флаконів кетаміну, а також тисячі таблеток метамфетаміну кокаїну і ксанаксу.

Також там знайшли пістолет.

За словами прокурора, саме Сангха була “основним джерелом кетаміну голлівудським знаменитостям, і Перрі зокрема”.

Останню дозу ввів персональний помічник

Тіло Перрі після смерті знайшов його особистий помічник Кеннет Івамаса. Він же, за словами слідчих, був тією людиною, яка ввела актору смертельну дозу кетаміну.

Робити ін’єкції його навчив лікар Сальвадор Пласенсія, який забезпечував Перрі препаратом. Лікар мав ліцензію на призначення транквілізатора, але потребував допомоги іншого медика, щоб отримувати величезні дози, яких вимагав Перрі.

На думку слідчих, Пласенсія знав, що залежність актора дала рецидив, він зрозумів, що його життя висить на волосині, коли у Перрі стався напад під час передозування за 16 днів до смерті.

За п’ять днів до смерті Івамаса ввів Перрі понад 20 ін’єкцій.

Інший фігурант справи – 54-річний лікар із Сан-Дієго Марк Чавес зізнався, що крав медикаменти у своїй клініці, виписуючи фальшиві рецепти, щоб Пласенсія зміг задовольняти запити заможного клієнта.

Спадщина Перрі допомагає іншим

Світову популярність Меттью Перрі здобув завдяки ролі Чендлера Бінга в культовому американському комедійному телесеріалі “Друзі” (Friends), який виходив протягом 10 сезонів на американському каналі NBC з 1994 по 2004 рік.

На піку своєї слави актор боровся із залежністю від знеболювальних, алкоголю і наркотиків.

The "Friends" cast photographed together in 2002.

Автор фото,Reuters

Підпис до фото,Славу актору принесла роль дотепного Чендлера Бінга в серіалі “Друзі”

У своїх мемуарах він ділився, що 15 разів проходив реабілітацію і витратив близько 9 мільйонів доларів на лікування.

У 2016 році актор розповів BBC Radio 2, що не може згадати три роки зйомок серіалу “Друзі” через алкоголь і наркотики.

Він також зізнався, що не дивився свої шоу: “Про цей період можу сказати: Випивка, опіати, випивка, кокаїн. Я міг би визначити кожен сезон по тому, як я виглядаю”.

Перрі сподівався, що його відкритість допоможе людям, які борються із залежністю.

Голова федерального Агентства боротьби з наркотиками Енн Мілгрем заявила в четвер, що арешти й публічні подробиці гучної справи, ймовірно, допоможуть іншим – саме так, як хотів Перрі.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ