АКТУАЛЬНО

Парфумерний гардероб: як підібрати аромати на всі випадки життя

Ідея парфумерного гардероба полягає в тому, щоб вибирати аромати відповідно до погоди, подій та настрою, який ви хочете створити або підтримати. Подібно до того, як правильно підібране вбрання може поліпшити перше враження, парфуми здатні робити те саме та навіть більше.

Багато людей недооцінюють важливість парфумерного гардероба, але експерти закликали не звертати уваги на це. Як розповідають парфумерна стилістка Ізабель Ланглуа та директорка відділу закупівель і краси у Harrods Мія Коллінз, ароматний гардероб – це індивідуальний набір улюблених ароматів, які можна носити окремо або комбінувати для створення ідеального відображення настрою, образу чи події. Вони відзначають, що логіка його створення аналогічна тій, що використовується у звичайному гардеробі.

Екстраполюючи цей підхід на колекцію ароматів, варто включити різноманітність парфумів, від свіжих квітів, цитрусових та зелених до теплих, шкіряних або дерев’яних, залежно від особистих вподобань. Вони підходять для будь-якого вбрання, настрою, сезону та події, розповідає Ізабель Ланглуа.

Часто шанувальники парфумів створюють собі парфумерний гардероб, в якому кожен аромат має своє конкретне призначення.

Щодо початку формування парфумерного гардероба, варто врахувати різні аромати для різних образів і настроїв. Деякі можуть вибирати аромати відповідно до настрою на кожен день, тоді як інші можуть обирати аромати для особливих випадків або сезонні зміни. Згідно з експертами, важливо врахувати, які аромати відповідають кожному сезону.

Щодо кількості ароматів у гардеробі, експерти рекомендують мати принаймні чотири аромати – по одному на кожен сезон. Це розумний початок, а з часом колекцію можна розширити, обираючи більше ароматів, але менших об’ємів, наприклад, по 30 мілілітрів.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ