АКТУАЛЬНО

Підозра послушнику Лаври: виправдовував дії Росії

Правоохоронні органи заявили про підозру послушнику Києво-Печерської лаври, який в месенджерах виправдовував дії Росії, навіть виражаючи побажання, щоб інші міста України підкорилися долі зруйнованого Маріуполя, що потрапив під агресію.

Пресслужба Київської обласної прокуратури повідомила, що підозрюваному загрожує до трьох років ув’язнення. Він за свідченнями слідства здійснював різні заяви, спрямовані на виправдання чи заперечення дій Росії, дискредитуючи воїнів України, зокрема захисників “Азовсталі”.

Під час переписки в месенджерах зловмисник вихваляв російське військово-політичне керівництво та публічно закликав до відновлення подібної долі для інших міст України. Під час обшуку в його місці проживання виявили мобільний телефон з доказами протиправної діяльності.

Підозра оголошена зловмиснику через його спроби виправдати та глорифікувати агресію Росії проти України. Цей випадок є ще одним прикладом намагань російської пропаганди поширити свої ідеї на теренах України через внутрішні дестабілізуючі дії.

Нагадаємо, що Україна постійно стикається з російською пропагандою, спрямованою на дестабілізацію ситуації та викликання негативних настроїв серед населення. Прокуратура закликає громадян бути обережними та уважними до подібних проявів пропаганди та не допускати їх поширення.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ