АКТУАЛЬНО

Північна Корея розмістила додаткові військові підрозділи на кордоні з Південною Кореєю

Влада Північної Кореї взяла заходи щодо посилення своєї військової присутності вздовж кордону з Південною Кореєю відповідно до призупинення військової угоди між країнами. Згідно з висловлюванням високопоставленого чиновника Південної Кореї, починаючи з п’ятниці, Північна Корея відновлює охоронні пости в демілітаризованій зоні між країнами, яка фактично перебуває в стані війни. Ця ініціатива спрямована на відновлення охоронних постів, зруйнованих після міжкорейської військової угоди 2018 року, яка передбачала знищення 11 постів у прикордонній зоні.

Військова угода, призначена для зниження напруженості на Корейському півострові, була частково призупинена Південною Кореєю після запуску розвідувального супутника Північною Кореєю. У відповідь Пхеньян також оголосив про призупинення угоди та надіслав посилений військовий контингент та нове озброєння на кордон із південним сусідом. У свою чергу, Південна Корея відзначила свій намір відновити розвідувальні польоти в прикордонній зоні.

Південнокорейські офіційні особи вказали на можливий російський вплив у проведенні останнього запуску супутника Північною Кореєю. Вони зазначили, що цей крок може бути пов’язаний з технічною допомогою з боку Росії та розширенням співпраці між країнами, включаючи передачу Північною Кореєю зброї Росії.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ