АКТУАЛЬНО

Північна Корея заперечила постачання Росії балістичних ракет для атак на Україну

Сьогодні Північна Корея відповіла на обвинувачення щодо постачання Росії їх балістичних ракет для атак на Україну. У заяві представник КНДР в ООН Кім Сон відкидає усі обвинувачення та називає інформацію “необґрунтованою”.

“Північна Корея не відчуває потреби коментувати кожне необґрунтоване звинувачення США”, – заявив Кім Сон, вказавши, що Сполучені Штати є причиною війни Росії проти України.

Кім Сон цинічно висловив думку, що “українська криза” є результатом конфронтаційної політики США та “зазіхання на розумні та справедливі інтереси безпеки Росії”, наголошуючи на “недостатній міці і засобах у стратегічній конфронтації з Росією” влади США.

Зазначимо, що дипломат також запевнив, що Північна Корея не мала жодного відношення до теми обговорення використання РФ для обстрілу України північнокорейськими ракетами на засіданні Радбезу ООН 10 січня.

“Зв’язки Пхеньяна і Москви є законними відносинами між незалежними суверенними державами на основі поваги до принципу рівності та права на самовизначення”, – наголосив Кім Сон.

Раніше речник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що Росія використовує ракети з Північної Кореї для масованих повітряних ударів. Заява ця викликала реакцію у США, які вже скликали Радбез ООН для обговорення ситуації.

Відзначимо, що офіційний представник Офісу президента Михайло Подоляк прокоментував інформацію щодо постачання ракет з Північної Кореї до Росії, наголосивши, що Москва вже не ховає свої наміри “денацифікацією” та укладанням договорів з Пхеньяном і Тегераном, що, на його словах, робить “вісь зла” більш очевидною.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ