АКТУАЛЬНО

Міністри оборони 15 країн підписали Угоду про створення нової Коаліції

Представники 15 країн міністерств оборони у Брюсселі здійснили підписання Угоди про намір створення нової Коаліції спроможностей, орієнтованої на інтегровану протиповітряну та протиракетну оборону. Про це стало відомо з офіційного сайту Міністерства оборони.

Міністр оборони Рустем Умєров підкреслив важливість протиповітряної оборони для збереження життів українців і висловив подяку партнерам за їхню підтримку, наголошуючи на силі спільних зусиль.

Офіційний старт роботи Коаліції означає сприяння та координацію допомоги у посиленні протиповітряної оборони Збройних Сил України з метою підвищення її ефективності на полі бою та забезпечення більшого захисту цивільного населення. Лідерами Коаліції є Німеччина, Франція та США, а також до неї приєдналися Болгарія, Чехія, Данія, Греція, Литва, Нідерланди, Норвегія, Словенія, Іспанія, Велика Британія, Бельгія та Україна.

З іншого боку, Угорщина заблокувала ухвалення 13-го пакета санкцій Євросоюзу проти Росії через обмеження, які стосуються компаній з Китаю. Таким чином, вона відмовилася від підтримки через незгоду з включенням обмежень для китайських компаній.

Також варто зазначити, що за 2023 рік загальний обсяг російського експорту зменшився майже на третину (28,3%), хоча експорт до Азії значно зріс, втрати на західних ринках не були компенсовані.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ