АКТУАЛЬНО

Користь “шкідливих” продуктів

Дослідники в галузі дієтології продовжують розглядати питання про користь і шкоду різних продуктів для здоров’я. Підходи і думки можуть змінюватися з часом, і нові дослідження приносять нові результати. У статті видання La Vanguardia вчені зачіпають питання про користь яєць, м’яса та інших продуктів, які іноді опиняються під у списку “шкідливих”.

Зокрема, дієтологиня стверджує, що вважати яйця шкідливими для здоров’я абсолютно несправедливо, оскільки яйця містять у собі незамінні амінокислоти, білки та мінерали.

Це ж твердження стосується і молока та молочних продуктів. Незбагачене молоко, а також натуральні йогурти з нормальним вмістом жиру є джерелом білка, вітамінів і корисних жирів.

Крім того, слід розрізняти страви з пісного м’яса та оброблені м’ясні продукти. Натуральне пісне м’ясо, на відміну від переробленого, можна вважати корисним продуктом, що містить вітаміни, білки та залізо, необхідні для здоров’я.

Крім того, дієтологи радять не плутати газовану воду з солодкою газованою водою. Звичайна газована вода не сприяє набору зайвої ваги і допомагає перетравлювати їжу, на відміну від газованих напоїв із підсолоджувачами.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ