АКТУАЛЬНО

План ‘Килим’ в московських аеропортах: реакція росіян та інцидент із безпілотником

У більшості московських аеропортів вдень 19 грудня терміново ввели план “Килим”, який призвів до заборони відправлення та прийому літаків. Всі повітряні судна направляються до аеропорту “Шереметьєво”, розташованого на північ від столиці Росії.

План “Килим” призвів до блокування роботи трьох аеропортів – “Внуково”, “Домодєдово” та “Жуковський”, повідомляють російські пропагандистські ЗМІ.

За даними кремлівських пропагандистів, в Підмосков’ї нібито працює протиповітряна оборона проти безпілотних літальних апаратів.

На сайті аеропорту “Внуково” повідомляється, що деякі пасажирські рейси відкладаються принаймні на 20 хвилин.

Мер Москви Сергій Собянін повідомив, що сили протиповітряної оборони в Одинцовському міському окрузі нібито відбили атаку безпілотника. Він також заявив, що “на місці падіння уламків, за попередніми даними, руйнувань та постраждалих немає”. В той же час, екстрені служби працюють на місці події.

Раніше росіяни повідомляли про роботу системи протиповітряної оборони над Калузькою областю. Губернатор Владислав Шапша повідомив, що “чергові засоби протиповітряної оборони знищили український безпілотник літакового типу”.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ