АКТУАЛЬНО

Політики ЄС вирушать до США на підтримку України

Європейські політики готуються вирушити до Сполучених Штатів з метою підтримки України та протидії спробам скоротити фінансову і військову допомогу Києву, що здійснюються деякими законодавцями від Республіканської партії. За інформацією Politico, ця місія орієнтована на те, щоб звернутися до американської громадськості та політиків у різних штатах для зміцнення підтримки України.

Один із ключових організаторів поїздки, міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс, наголосив на важливості такого контакту. “Ми повинні знайти способи достукатися до [громадськості] по обидва боки Атлантики – не забувати, що є реальні виборці, які бачать свої проблеми певним чином”, – заявив він.

Згідно з його словами, учасники поїздки планують відвідувати окремі штати і зустрічатися з місцевими компаніями, які постачають обладнання для України. Такі заходи будуть спрямовані на демонстрацію, що кошти, виділені на допомогу Україні, значною мірою залишаються всередині Сполучених Штатів і сприяють створенню робочих місць і підтримці бізнесу.

Виходячи зі зростаючої тривоги у Вашингтоні, що допомога Україні може стати жертвою політичних розбіжностей у США, президент Джо Байден змінив свою риторику. Він наголосив, що значна частина коштів, спрямованих на Україну, підтримує економіку і робочі місця в США. Сенатори також вважають, що інформаційна кампанія з боку європейських лідерів може сприяти зміцненню підтримки Києва серед американських виборців, які втомилися від війни та політичних розбіжностей.

Місія європейських політиків дасть змогу наголосити на важливості підтримки України, а також демонструвати, що це питання не обмежується географією, а має значення для всіх країн Європи та Сполучених Штатів. Незважаючи на політичні суперечки всередині американської політики, підтримка Києва залишається стабільною і довгостроковою метою, а місія європейських політиків може сприяти зміцненню цієї підтримки.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ