АКТУАЛЬНО

Ілон Маск таємно фінансував організацію, що критикувала Байдена

Одіозний мільярдер Ілон Маск кілька років таємно фінансував консервативну політичну групу, що займалася критикою чинної президентської адміністрації США. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на джерела, які знають про ситуацію.

Двоє осіб, знайомих із питанням, зазначили, що внески Маска на користь організації Building America’s Future почалися до 2022 року. Ці пожертви, які вимірювалися мільйонами доларів, суттєво посилили медійні можливості організації.

Протягом багатьох років Ілон Маск намагався уникати прямого втручання в політику, публічно не віддаючи переваги жодній з політичних партій США. Це змінилося лише в середині 2024 року, коли він публічно підтримав республіканця Дональда Трампа.

Хоча у березні цього року Маск заперечував намір допомагати якомусь із кандидатів, пожертви на Building America’s Future вказують на те, що він вже використовував свої ресурси для фінансування правого руху в США. При цьому співрозмовники Reuters стверджують, що Маск докладав зусиль, аби ці внески залишалися таємними.

За інформацією джерел, відомості про пожертви надійшли від керівників організації або осіб, пов’язаних із нею, а також від помічника Маска.

Варто зазначити, що за останні два роки Building America’s Future активно критикувала адміністрацію Байдена, зокрема в питаннях нелегальної імміграції, коментуючи ситуацію, яка стала предметом частих висловлювань самого Маска. Нещодавно організація оприлюднила відео, в якому стверджувалося, що віце-президентка Камала Харріс, яка є опоненткою Трампа на виборах, “керувала вторгненням” мігрантів через мексиканський кордон і “ставила нелегалів на перше місце”.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ