АКТУАЛЬНО

Ринок землі в Україні розширюється для юридичних осіб з 1 січня

Починаючи з 1 січня, український ринок землі відчинить свої двері для юридичних осіб, що стало можливим навіть до початку війни. Міністр аграрної політики, Микола Сольський, розповів про можливі впливи цих змін на ціни на земельні ділянки. За його словами, національний ринок землі залишиться стабільним після відкриття можливості для юридичних осіб купувати сільськогосподарські угіддя. Вартість земель буде лишатися на поточному рівні, і не відбудуться аномальні коливання.

Міністр наголосив, що чутки про загальний скуп від іноземних інвесторів та агрохолдингів є неправдивими. Він зазначив, що селяни в селах  не поспішають продавати свої земельні ділянки юридичним особам. Ситуація, яку описують деякі чутки, виявляється надмірним та необґрунтованим псуванням громадської думки.

“Село не чекає, щоб розпродати свою землю компаніям. Це лише необґрунтовані обурення. Важливо враховувати, що пайовикі не були запитані щодо своїх бажань у цьому питанні. Коли ви почуєте гасла про мораль та справедливість, це, ймовірно, маскує щось інше. Ми не вимагаємо від інших галузей економіки відкладати оплату, чому ж тоді селяни з землею мають чекати більше 20 років?”, – наголосив Микола Сольський.

Отже, починаючи з нового року, право купівлі сільськогосподарських земель в Україні розшириться на юридичних осіб, проте існуватимуть обмеження. Кожна юридична особа не матиме можливості придбати більше 10 тис. гектарів, і водночас покупцями можуть бути лише компанії з українськими бенефіціарами.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ