АКТУАЛЬНО

Шольц знову заявив про неможливість передачі Україні ракет Taurus

Шольц знову відкинув можливість передачі Україні ракет Taurus, тому що тоді виявленням і контролем цілей повинні будуть займатися самі німці.

Його слова наводить німецьке видання Focus.

Канцлер ФРН заявив, що “не хоче, щоб виникла ситуація, в якій німецькі знання і досвід будуть використовуватися безпосередньо для виявлення російських цілей“.

“Ми не повинні бути пов’язані з цілями, яких досягає ця система в будь-якій точці і в будь-якому місці. Ця ясність також необхідна. Мене дивує, що деякі люди навіть не замислюються про те, що те, що ми робимо, може призвести до участі у війні, так би мовити”, – сказав Шольц.

Він заявив, що Британія і Франція бере участь у контролі цілей для своїх далекобійних ракет, які були передані Україні.

“Це дуже далекобійна зброя. І те, що роблять британці і французи в плані контролю цілей і їх супроводу, не може бути зроблено в Німеччині. Той, хто мав справу з цією системою, знає це”, – заявив канцлер ФРН.

Каже, Україні зараз більше потрібні боєприпаси, і його “дуже дратує відсутність балансу між тим, що дійсно необхідно зараз, і дебатами про цю одну систему”.

Він резюмував, що про постачання Taurus “не може бути й мови”.

Нагадаємо, що минулого тижня Бундестаг схвалив резолюцію із закликом передати Україні далекобійну зброю, не уточнюючи, чи йдеться про Taurus.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ