АКТУАЛЬНО

Суд підтвердив вирок Гримчаку: 10 років ув’язнення

Вищий антикорупційний суд не змінив рішення щодо колишнього заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій, Юрія Гримчака. Суд визначив термін позбавлення волі тривалістю у 10 років, що було оголошено раніше.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про це 19 грудня, зазначивши, що апеляційна інстанція відхилила апеляційну скаргу захисту та підтримала позицію прокурора САП.

“Суд апеляційної інстанції, заслухавши доводи сторін, підтримав позицію прокурора САП та відмовив у задоволенні апеляційної скарги сторони захисту. Таким чином, суд залишив без змін вирок ВАКС, яким колишнього міністра засуджено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна”, – йдеться у повідомленні САП.

Вирок, який набув чинності з моменту проголошення, може бути оскаржений в касаційному порядку у Верховному суді протягом трьох місяців.

Лютого 2022 року Гримчака визнали винним у вимаганні та одержанні багатомільйонного хабаря. Ексміністра засудили за вплив на рішення судів і чиновників Мінкультури для ухвалення сприятливих рішень стосовно будівництва.

Рішення суду стало остаточним, підкреслюючи серйозність злочину та визнання вини колишнього високопосадовця.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ