АКТУАЛЬНО

Трамп позбавив Україну допомоги заради зведення рахунків із Байденом – Sky News

Законопроєкт про фінансування Києва, схвалений сенатом США, може не пройти через палату представників, попереджає Sky News. Ця ситуація, на думку видання, свідчить про те, наскільки сильно Дональд Трамп уже визначає глобальну геополітику, а також свідчить про хаос, що панує в американській політиці.

Минулого року республіканці, стурбовані міграційною політикою Байдена і становищем на південному кордоні США, вирішили зумовити свою підтримку Україні, Ізраїлю і Тайваню посиленням імміграційного законодавства в країні.

У підсумку демократи на чолі з Джо Байденом представили найконсервативніший в історії США законопроєкт про охорону південного кордону, однак у справу втрутився Дональд Трамп і закликав своїх соратників по партії відкинути угоду, ініціаторами якої виступили вони самі. Ба більше, завдяки своєму потужному впливу в нижній палаті конгресу Трампу вдалося заблокувати і сам законопроєкт про охорону кордону.

Як зазначає Sky News, Трамп і його союзники, таким чином, визнали, що хаос на південному кордоні США йде йому на користь: адже якби Байден вирішив проблему, це стало б заслугою чинного президента. Як наслідок, здатність України захищатися і безпека південного кордону США стали жертвами політики, нарікає видання.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ