АКТУАЛЬНО

Туреччина готується до змін у законодавстві про тютюн

Парламент Туреччини готує поправки до законів про тютюнові вироби та регулювання ринку алкоголю.

У Туреччині щорічно від паління тютюну вмирає приблизно 85 тисяч осіб. Ініціатива, започаткована за ініціативою президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана, стане одним з ключових пунктів робочого порядку наступного законодавчого періоду.

Якщо поправки будуть прийняті, це забезпечить більш ефективний контроль за продажем цигарок особам до 18 років. Також очікується, що Міністерство торгівлі країни внесе зміни до Закону про регулювання ринку тютюну, тютюнових виробів та алкоголю, що може включати в себе запровадження “податку на недопалки”.

Турецькі законодавці розглядатимуть досвід Великої Британії, де заборонено продаж цигарок особам, які народилися після 2009 року, і модель Іспанії з податком на забруднення або недопалки. Також вони досліджуватимуть ісландський підхід, який має на меті повне припинення паління тютюну до 2025 року.

Місцеві ЗМІ зазначають, що в Туреччині палять 20 мільйонів людей, серед яких в середньому курять одну пачку цигарок на день. Це призводить до викидання приблизно 100 тонн недопалків на день. Середня ціна пачки цигарок в країні коливається від 45 до 75 турецьких лір (приблизно 56-93 гривень), залежно від марки.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ