АКТУАЛЬНО

У Конгресі США з’явиться альтернативний законопроєкт щодо допомоги Україні: встановлена дата представлення

22 березня у Сполучених Штатах Палата представників Конгресу планує внести альтернативний законопроєкт щодо фінансування допомоги Україні. Цей законопроєкт пропонується як заміна тому, що був ухвалений Сенатом, але затриманий головою Палати представників, який відомий своїми поглядами, прихильними до Трампа, Майком Джонсоном.

Про це повідомив кореспондент CNN Ману Раджу, посилаючись на заяву голови зовнішньополітичного комітету Палати представників США Майкла Маккола. За його словами, ймовірно, що Джонсон підтримає цю ініціативу.

“Майкл Маккол, голова комітету Палати представників з закордонних справ, який працює над пакетом іноземної допомоги для України та кордону, висловив впевненість, що законопроєкт буде розглянутий після завершення державного фінансування 22 березня”, – написав Раджу.

У зв’язку зі затягуванням голосування щодо надання військової допомоги Україні спікер Палати представників Майкл Джонсон, конгресмени розглядають можливість внесення законопроєкту на розгляд шляхом збору підписів.

Нагадаємо, що пакет допомоги Україні у Конгресі блокується прихильниками Трампа з осені минулого року. Тепер спікер Палати представників стверджує, що голосування за цей пакет можливе найшвидше до середини березня або навіть у квітні.

Білий дім розглядає можливість залучення фінансових ресурсів Армії США для надання військової допомоги Україні. Зокрема, пропонується залучити близько 200 мільйонів доларів з фінансування американської армії.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ