АКТУАЛЬНО

У Лівані остання електростанція припинила роботу через відсутність палива

Електростанція у Захрані, розташована на півдні Лівану, зупинила свою роботу через повне виснаження запасів палива. Це стало останнім ударом по енергетичній інфраструктурі країни, що вже кілька років перебуває у важкій економічній кризі. Про це повідомило державне агентство National News Agency з посиланням на DW.

Компанія-оператор станції заявила про повне припинення подачі електроенергії у всі райони Лівану. Це означає, що без електропостачання залишилися аеропорти, водопровідна та каналізаційна інфраструктура, порти, в’язниці та інші важливі об’єкти. Зокрема, порт Бейрута і всі в’язниці країни занурилися в темряву. Управління водопостачання Південного Лівану попередило, що відключення електроенергії негативно вплине на забезпечення регіону водою.

Енергетична криза в Лівані розгортається на тлі загострення політичної та економічної нестабільності в країні, яка вже кілька років переживає глибоку рецесію. Інфраструктура Лівану, включаючи енергетичну, вже давно потребувала модернізації, однак через фінансові проблеми ці питання не могли бути вирішені.

Крім того, ця криза співпала з посиленням військової присутності США на Близькому Сході. На початку серпня Пентагон направив додаткову техніку та особовий склад до регіону через загрозу війни, що ще більше загострило ситуацію.

Енергетичний колапс ставить під загрозу не тільки повсякденне життя громадян, але й функціонування важливих інфраструктурних об’єктів країни, які забезпечують базові потреби населення. Невідомо, як довго триватиме ця криза і коли країна зможе відновити постачання електроенергії.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ