АКТУАЛЬНО

У Марокко припинено діяльність осередку, що займався вербуванням бойовиків для приєднання до ІДІЛ

Спецслужби Марокко успішно припинили діяльність терористичного осередку, який активно вербував бойовиків для приєднання до угруповання “Ісламська держава” (ІДІЛ) у Сахельському регіоні.

У понеділок та вівторок чотири члени цього угруповання, віком від 35 до 40 років, були затримані в містах Танжер, Касабланка, Бені-Меллаль та Інзеган, повідомило Центральне бюро судових розслідувань Марокко. Зазначається, що під час обшуків у будинках підозрюваних було вилучено електронні пристрої, гроші, великі шаблі, балаклави та гвинтівки.

Розслідування показало, що цей осередок взаємодіяв з лідерами ІДІЛ у Сахело-Сахарському регіоні, сприяючи екстремістам у їхньому переміщенні до цього регіону.

Затримані особи перебувають під вартою, проводиться розслідування під наглядом компетентного прокурора. Нагадаємо, що у листопаді минулого року спільні операції Державної поліції Італії та Федерального бюро розслідувань (ФБР) США призвели до затримання 17 осіб, які підозрювалися у зв’язках з мафіозними сім’ями, активними у Палермо та Нью-Йорку.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ