АКТУАЛЬНО

Угорщина погрожує припинити експорт електроенергії в Україну у відповідь на блокування російської нафти

Наразі Україна опинилася в гарячій точці дипломатично-економічних відносин з Угорщиною та Словаччиною через рішення Києва щодо зупинки транзиту російської нафти. Це рішення спровокувало серйозні реакції з боку обох країн, які намагаються захистити свої економічні інтереси та забезпечити енергетичну безпеку.

Як наслідок, Угорщина натякнула, що може припинити експорт електроенергії в Україну через зупинку транзиту російської нафти.

«Будапешт вважає рішення Києва про зупинку транзиту нафти ворожим, особливо з урахуванням імпорту Україною електроенергії з Угорщини», – заявив глава МЗС Угорщини Сійярто.

Також він додав, що якщо Україна не відновить транзит, «у Європи буде право не виконувати пункти угоди про асоціацію з ЄС». Петер Сійярто сказав, що Угорщина і Словаччина ініціювали запуск консультацій з Єврокомісією, що передують розгляду проти України за зупинку транзиту нафти з Росії.

Нагадаємо, що без нафти залишилася і Словаччина. Прем’єр Фіцо виступив з критикою і сказав, що Україна також буде серед постраждалих від цього рішення.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ