АКТУАЛЬНО

У Білорусі заявили, що у них “є всі підстави прорубати коридор силою зброї” в Литву

Військовий представник Білоруської Ради безпеки Муравейко висловив загрозливі коментарі на адресу Литви, щодо обмежень у транзиті товарів через литовську територію, які були введені у відповідь на міжнародні санкції і тиск з боку Заходу.

Згідно з його словами, Литва перестала видавати білорусам туристичні візи і закрила прикордонні переходи, що, як стверджується, призвело до серйозних проблем з пересуванням транспорту. Особливо стурбувало військового те, що Литва блокувала транзит товарів через свою територію з Білорусі в Калінінградську область Росії, відомий як “Сувалкський коридор”. Ці обмеження були введені в лютому 2022 року.

Він заявив: “Литва фактично заборонила нам переміщати свої товари через кордон. За всіма нормами міжнародного права такий крок належить до економічної агресії. З точки зору банальної логіки, у нас є всі підстави прорубати життєво важливий для нас коридор силою зброї.”

Ці погрози викликають побоювання щодо можливої ескалації напруженості в регіоні та серед країн, зайнятих конфліктом між Білоруссю і Заходом. Важливо зазначити, що обмеження в транзиті товарів через Литву були введені у відповідь на санкції та міжнародний тиск щодо Білорусі.

Військовий представник також визнав наявність економічних проблем у Білорусі, включно з девальвацією національної валюти і зростанням цін, але стверджує, що вони вирішуються і що країна успішно справляється з економічними викликами.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ