АКТУАЛЬНО

В Угорщині відкрили першу українську школу в Будапешті

Угорщина зробила важливий крок у підтримці української громади, відкривши свою першу українську школу в Будапешті. Цю новину повідомив голова Закарпатської обласної військової адміністрації Микита. Відтепер українські діти в Угорщині матимуть можливість навчатися рідною мовою в новій освітній установі.

Школа надаватиме освіту з 1 по 12 клас з викладанням українською мовою, а також паралельним вивченням угорської мови як іноземної. Це рішення є значним кроком для підтримки українських громадян, які проживають в Угорщині, та сприятиме інтеграції української громади в угорське суспільство.

Фінансування школи здійснюється за рахунок бюджету Угорщини, що підкреслює зобов’язання угорського уряду щодо підтримки культурних і освітніх потреб української діаспори. Відкриття цієї школи є результатом домовленостей, досягнутих на зустрічі між прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном і президентом України Володимиром Зеленським, яка відбулася в Києві.

У рамках цієї зустрічі обидві сторони підтвердили свою готовність до співпраці в сфері освіти та культурних обмінів, що відображено в реалізації цього проекту. Відкриття української школи є частиною зусиль обох країн, спрямованих на підтримку та збереження культурної ідентичності українців, які живуть за межами своєї батьківщини.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ