АКТУАЛЬНО

Віталій Коваль стане новим головою Фонду Державного Майна України

Голова фракції “Слуга народу” в українському парламенті, Давид Арахамія, оголосив про заплановане призначення нового керівника Фонду Державного Майна України (ФДМУ). За його заявою, кандидатом на цю посаду є Віталій Коваль, нинішній очільник Рівненської Обласної Військової Адміністрації (ОВА).

Арахамія поділився цією новиною у своєму Telegram-каналі, зазначивши, що це одне з кадрових призначень тижня. Перед цим Арахамія також оголосив про звільнення одного з міністрів, але не розголосив ім’я звільненого.

Фонд Держмайна України відіграє важливу роль в управлінні державним майном у країні. Раніше цю посаду обіймав Рустем Умеров, який тепер є міністром оборони України. Очікувалося, що головою ФДМУ стане Ольга Піщанська, колишня керівниця Антимонопольного комітету, однак її кандидатуру не розглянули.

Віталій Коваль очолює Рівненську ОВА з 2019 року. У 2020 році його партія “Слуга народу” висунула його кандидатом на посаду мера міста Рівного, однак перемогу в мерських виборах здобув кандидат від партії “Євросолідарність” Олександр Третяк. Згодом Третяка відсторонили від посади мера міста за звинуваченнями в корупційних порушеннях.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ