АКТУАЛЬНО

Експерти прогнозують Європі економічну катастрофу, якщо Росія переможе Україну

Перемога Росії в Україні обернеться фінансовими втратами для Європи, з економічної точки зору ситуація стане “катастрофічною”.

Про це заявив глава МЗС Франції Стефан Сежурне в інтерв’ю Le Mond. За його словами, захопивши Україну, Росія зможе контролювати понад 30% світового ринку пшениці.

Для цього Сежурне закликав не дозволити РФ перемогти, для чого, на його думку, країнам Заходу доведеться виділяти на військову сферу не два відсотки ВВП, а більше.

“Перемога Росії в Україні може коштувати дуже дорого. Для нашої колективної безпеки буде потрібно вже не 2% ВВП, а набагато більше. З економічної точки зору ситуація стане катастрофічною. Наприклад, тільки у сфері сільського господарства Росія змогла б узяти під контроль понад 30% світового ринку пшениці і була б у змозі використати своє становище на ринку проти нас, європейців”, – сказав міністр.

При цьому він знову заявив, що “мови про ведення війни в Україні не йде”, знову спростувавши таким чином слова Макрона про ймовірність введення військ країн НАТО в Україну.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ