АКТУАЛЬНО

ЄС виступає проти закону про іноагентів у Грузії

Чотири країни Європейського союзу висловлюють протест проти можливого прийняття скандального закону про іноагентів у Грузії та пропонують ввести санкції. Естонія, Чехія, Нідерланди та Швеція ставлять на розгляд замороження безвізового режиму для грузинських громадян та інші обмеження, включаючи точкові санкції та призупинення фінансування з європейських фондів.

Ці країни намагаються обговорити свою ініціативу на зустрічі міністрів закордонних справ ЄС наступного тижня. Проте для прийняття відповідного рішення необхідна згода всіх 27 країн Євросоюзу.

У той же час, Угорщина виступає на підтримку грузинського уряду та навіть пропонує іншим країнам ЄС прийняти аналогічні заходи.

Спроби ухвалення закону про іноагентів в Грузії вже відбулися не вперше. Схожий закон є в Росії, і він обмежує діяльність ЗМІ, блогерів та інших медіа-платформ. Незважаючи на масштабні акції протесту у Тбілісі та інших містах, парламент Грузії прийняв законопроєкт. Президент Грузії Саломе Зурабішвілі ветувала закон, але парламент може його переголосувати.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ