АКТУАЛЬНО

Євросоюз обіцяє подальшу допомогу Україні в галузі безпеки: підсумки засідання Ради ЄС

У понеділок, 13 листопада, голова дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель повідомив про подальші зобов’язання перед Україною з питань безпеки після засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС. У своєму Twitter він підкреслив, що Україна залишається головним пріоритетом для ЄС, і Євросоюз не втомиться від своїх зобов’язань.

“Україна є головним пріоритетом ЄС – ми не втомлюватимемося від наших зобов’язань. Я працюю над нашими майбутніми зобов’язаннями в галузі безпеки відповідно до доручення Ради ЄС”, – написав Боррель.

Рада ЄС взяла на себе завдання працювати над новими зобов’язаннями, що стосуються безпеки України. Зокрема, обговорюються ініціативи, такі як виділення 20 млрд євро на військову допомогу через Європейський фонд миру та виділення 50 млрд євро на фінансову допомогу до 2027 року.

Проте, ініціативи стикаються із критикою, зокрема від Угорщини, яка може використати вето. Зараз у ЄС активно розглядають запасний варіант для забезпечення допомоги Україні в разі блокування деяких ініціатив.

Жозеп Боррель завершив повідомлення, вказавши, що результати засідання свідчать про єдине послання підтримки України з боку Євросоюзу.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ